“Мисис Дама на годината“  Ваня Ламбева подкрепи каузата на Парижкия бал в София

Носителката на титлата “Мисис Дама на годината“ Ваня Ламбева подкрепи каузата на шестия Парижки бал, който се проведе на 5 октомври в София. Ламбева дари картина дело на художника Петър Пиронков и 12-годишната Иванина Николова от Бургас. Тя бе откупена от адв. Искра Стефанова.

С дарението г-жа Ламбева подкрепя каузата на Бала – да подпомогне българската танцова драма и разпространението на изкуството по света.

„За нас е изключителна чест да сме част от едно от най-значимите за страната ни събитие. Като организация работеща изключително и само с талантливи деца, и организатори на безброй благотворителни събития целящи поощряването на младите хора в духа на градежа и творчеството, имаме удоволствието да поднесем тази картина като дар на вашето прекрасно и хуманно събитие! Картината е част от колекцията създадена по време на първата Национална асамблея “Земята на децата” и е съвместна работа с ненадминатият живописец Петър Пиронков и прекрасната млада участничка Иванина Николова 12 г. град Бургас! Желаем успех на Парижкия бал и прекрасните каузи, които води напред всяка година“, каза по време дарението г-жа Ламбева и допълва, че „Благотворителността не е патент на богатите, а патент на Душата“.

В инициативата на Парижкия бал тя вижда сходство в посланията на организираната от нея  Асамблея „Земята на децата“, която в началото на юни т.г. събра над 300 талантливи деца от цяла България, обединени от идеята, че бъдещето на планетата е в техни ръце и, че най-добрият език на дипломацията са младите, умни и талантливи хора.

Ваня Ламбева и екипът й от „Дива земя“ вече активно работят по подготовката на втората Асамблея „Земята на децата“, която ще събере таланти от цял свят.

Асоциацията „Дива Земя” е създадена през 2016 г. от Ваня Ламбева. Тя има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг.  Преди това г-жа Ламбева е била кмет на Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. Сдружение „Дивата Земя“ работи на национално ниво, като до скоро покрива само софийския регион. Ваня Ламбева е носителка на титлата „Мисис Дама на годината“ в раздел „Благотворителност“.