Снощи, в балната зала „Монтесито“ в София, се проведе 24-то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2022“.

Повече от 300 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 13 финалистки, които се бориха за титлите „Мисис България Universe”, „Мисис Бългaрия Europe”, „Мисис България World”, „Мисис България Interяnational”. Бяха избрани и техни подгласнички.

Запазва се тенденцията интерес към конкурса да проявяват омъжени дами с висше образование и престижни професии. В първи тур участничките излязоха с тоалети  на  Фирма Веникс ,които  изработват уникални български дрехи с етномотиви  и уникалната българска шевица , а във втория –  с елегантните тоалети на Хаос бай Хрис  и техните близки и приятели. В трети тур дефилираха в прекрасните тоалети на КИАРА фешън на дизайнерката Гергана Апостолова.

Журито бе съставено от носителките на титлата „Мисис България“ през годините между които Илиана Карастоянова ,Мира Стоянова, Емилияна Маркова ,Станислава  Василева ,Валери Стефанова , Силвия Величкова  ,Виктория Божилова, Боряна Янева, Пламена Червенкова ,Стойка Николова,    както и от представители на спонсорите в лицето на Даринка  Кръстева  –  „Дари Травел“ и д-р Симеон Личев, Гергана Апостолова, Иоан Карамфилов и   Дони Василева

Гримът бе дело на Христина Герасимова. Най-красивите омъжени дами на България получиха подаръци от  Боди Талк ,Фитнес Пулс ,бельо от Кави Рум ,ваучер от SPD Studio amrit  – 2 часа  и висцеларна терапия в център за здраве и красота  „Chervencova”и козметичен бранд с натурална козметика- Juvebelle AY Cosmetics ,процедури в Derma Gold, и екскурзия от Дари Травел

Конкурсът подкрепи кампанията за изработване на перуки за онкоболни деца на Магама и кампанията за стволови клетки на малката Лили,която е с диагноза аутизъм.

Годишната кампания на носителкти на титлата Мисис България тази години си постави за цел да запознае и популизира красотите на България

Специален  гост  на  събитието  бе Вероника Ахмед- Mrs.Universe Middle East  2021. Водеща  бе  Нели Пандилова .

Подгласнички на Мисис България 2022 станаха:

Четвърта подгласничка –  Христина Иванова,   завършила с отличен успех Медицински университет Пловдив  и работи като стаматолог .

Трета подгласничка е  Кристина Кирчева – майка на две деца. Работи като експерт в една от най-големите застрахователни компании.

Втора подгласничка е  Теодора Герчева – на 33 години от Бургас. Работи в сферата на туризма, маркетинга и рекламата.

Първа подгласничка е  Славяна Драгнева-на 33 години от Казанлък.  Обича да учи и да се развива, като последната и научна титла  е доктор по неикономически науки.

А  титлата  Майка  на  България  бе присъдена на Теодора Герчева на 33 години. Майка на три деца. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да пътува и да посещава нови места .

Победителки в конкурса са:

Мисис България International – Мани Вартан на 33 години Пловдив. По образование магистър филолог и психолог, преподавател  по български език  и литература. Владее 4 езика .

Мисис България Europe – Гергана Станчева  на 26 години от Ямбол. По нейна идея се създават пейки за по-удобно кърмене и преповиване на бебета в град Ямбол.

Мисис България World –Ива Недялкова на 26 години. Носителка на титлата Лейди България 2018г. По образование е юрист, но работи като мениджър в най-голямата лайфстайл верига у нас .

Мисис България Universe – Оксана Желяпова  от Варна. Завършва  с отличие висше образование юрист по международно и криминално  право. Каузата  и е да се сплотят бесарабските българи  и да се създаде благотворителен фонд  за децата, които  искат да учат  и живеят на родна земя

Нели Пандилова бе водеща на вечерта

Снимки: Качество, дизайн, точност