Оксана Желяпова, която е осмо поколение бесарабска българка  грабна най-престижната титла Мисис България Вселена. Красавицата и ще представи страната ни на най-престижния конкурс за красота Мисис Вселена през 2023г.

Оксана е родена в гр. Варна. Завършила е с отличие висшето си образование със специалност „Юрист международно и криминално право“. Майка е на две малки принцеси Малена и Ивана на 8 и 10 години, с които се гордее  много.

Оксана Желяпова сее посветила на каузата да сплотява бесарабски българи и да създаде благотворителен фонд за деца които искат да учат и да живеят на родна земя.

“Аз съм осмо поколение от тези българи, които са тръгнали в началото на 19-и век с голяма мъка от родината си. За тези 200 години, далеч от историческата родина, те останаха същите като предците си – говорещи български, изповядвайки православната религия. Бесарабските българи искат да има силата на традицията и духа и се гордеят с това, което са направили техните деди. Ние сме потомци на хора, които далеч от родните Балкани, изградиха бащиното огнище. Желаем всички да обичат българското с цялото си сърце и да споделяте любовта си с децата. Пазете традициите, пазете спомените, пазете гена, който носите в себе си“, споделя Оксана.