Адв. Веселка Крачунова е завършила специалност Право през 2000 година, като е продължила да специализира Право на ЕС, Международно право и Морско право.

Почти 20 годишната и кариера стартира не къде да е а в Министерство на Младежта и Спорта като юрисконсулт и минава през дългогодишен опит като вътрешен юрист на международни и български компании. Собственик и бивш управляващ партнъор в няколко компании, адв. Крачунова се завръща към самостоятелна кариера като адвокат към САК през 2017 година. През 2017 година отново специализира Бизнес Американско право и завършва успешно със стипендия в престижния американски университет Chicago – Kent College of Law.

През 2018 година става официален представител и консултант в България на университета и неговата международна магистърска програма за юристи. Адв. Веселка Крачунова е Официален юридически консултант в България и на международни адвокатски фирми, като работи с колеги от Англия, Италия, Сърбия, Македония, Албания и Гърция. Адв. Крачунова представлява юридически и международния конкурс за красота “ LADY UNIVERSE” .

Любимият и цитат е на Чърчил – “ Една отлична презентация трябва да е точно толкова къса и толкова интригуваща, колкото е една къса дамска пола!”