Ави Бенеди отново е в творчески подем. Певецът записва нов дует със световната звезда Ищар.

Това не е първият проект между двамата музиканти, които освен с изкуството са свързани и с добро приятелство. През 2016г. Бенеди получи изключителната привилегия да бъде част от концерта на Ищар в България.

„Все още не искам да разкривам подробности около проекта ни с Ищар“, сподели Ави Бенеди пред медията ни.

„Ще кажа само, че песента не е на български и е предназначена за чуждия пазар. Разбира се, ще се върти и по родните радиа, телевизии и музикални канали. Обичам да говоря, когато нещата са факт. Предстоят ми доста интересни ангажименти и в чужбина, отново с имена от световната сцена. Когато станат факт ще разкрия и подробностите.

Аз съм от изпълнителите, които не вдигат шум около себе си, ако няма какво да кажат.

Искам публиката да оцени гласа ми и музиката ми, а не, като голяма част от колегите, които за минута слава се развяват из жълтите сайтове с евтини подробности от личния си живот и спалнята. Това е привилегия за тези, които или не могат да пеят, или не са интересни с музиката си“, категоричен е Ави.

Ави споделя, че с огромно удоволствие  би участвал в шоуто „Като две капки вода“.

„За съжаление българската публика ме познава предимно като попфолк изпълнител. Но гласът ми позволява да пея във всички жанрове, рок поп, етно музика,  включително и опера. Мисля, че има какво да дам на това шоу, а и предизвикателство ще бъде много интересно за публиката“.

Ави Бенеди има забележителна кариера.

След успеха на дуета „Кой ще му каже“ с Емилия следват още проекти с „Пайнер“ и български изпълнители, участия по света, създаване на песни за певци от различни точки на света – Ищар, Филип Киркоров, Индира Радич, Саша Матич. Колкото и невероятно да звучи, Ави Бенеди е създал песен и за рапзвездата Cardi B.

Песента „Някой ден“, събрала израелския композитор и певец Ави Бенеди и една от емблемите на родната естрада – Етиен Леви, вече се изучава в учебната програма за десети клас.

Едновременно с музиката, която прави Ави Бенеди се е заел и с нелеката задача да открива талантливи млади хора, да ги продуцира и подготви за голямата сцена в музикалната компания EMG Music, която създаде.