Соул певицата с шанс за Грами номинация и покана за второ турне в азиатската държава. През декември 28-годишната изпълнителка с концерт в частния клуб на режисьора Дейвид Линч. Броени дни след първото си пътуване до Китай, Рут Колева сподели въздействието, което необятната държава е оказало върху нея. „Това е едно място, което трябва да се види и да се усети. Трудно може да се разкаже с прости думи, защото е далеч от нашите представи. Изключително модерно място, много добре устроено. Много е красиво, храната е разнообразна, това e голяма държава и всеки един регион пази своите традиции и своите вкусове.” – разказва Рут и допълва:

„Успяхме да посетим Пекин и Южен Китай. Изнесохме концерти и в Дънгуан, Шенжен, Гуанджоу – разнообразни и много големи градове, най-малкият, от които беше „само“ 7 милиона. „Съчетахме работата с удоволствието и разгледахме някои от най-атрактивните китайски забележителности, като изключително модерния, високо-технологичен център на Гуанджоу и Китайската стена. Имахме пълноценна програма, а времето не ни стигна за всичко. Разбира се, това невероятно приключение и турнето ни в Китай нямаше да се случат без подкрепата на най-мистериозната високо-алкохолна напитка Маутай, която от този година е официално представена и в България.” Последната музикална спирка на певицата и групата в Китай е в рамките на фестивала OCT LOFT. Срещата с многохилядната публика там им носят удовлетворението, което всеки артист мечтае да изпита, изправяйки се пред екзалтирани и всеотдайни меломани. Съвсем естествено музикантите получават покана да се върнат отново в екзотичната азиатска държава.

Следващото турне вече е насрочено за юни, 2019-а година. „Имахме огромното удоволствие един толкова голям бранд, като напитката на дипломацията в Китай – Маутай, да ни подкрепи. Това ни дава широки хоризонти да пробием на китайския пазар, както и да представим България там.” – разказва Рут Колева. В Пекин, още в началото на азиатското си турне, тя и нейните музиканти се заемат със заснемането на клип към песента Basil, част от последния албум на соул-дивата. Режисьор на видеото е Йордан Янков. От години 23-годишният талант живее в Пекин и снима големи филмови продукции и сериали. „Клипът ще бъде готов скоро, а реализацията му е възможна благодарение на подкрепата на Маутай-България.”- разкрива Рут. „Предстоят ни още пътувания извън България – концерт в Белград, после в Стокхолм. След това имам няколко дати в Париж, в частния клуб на Дейвид Линч, който се казва Силенцио и около нова година отново в Азия, където в Индонезия ще изнесем няколко концерта” – коментира певицата. С огромно вълнение соул дивата очаква датата 5-и декември, когато ще бъдат обявени номинациите за престижната статуетка Грами. Албумът й Confidence.Truth има шанс да е сред номинираните за албум на годината в категорията R&B и соул на 61-вата церемония по връчването на музикалните призове. В съревнование с близо 12 хиляди заглавия, изданието на лейбъла Fat Beats е стигнало до предпоследните 93 албума, които се борят за номинация, разкри 28-годишната певица. Ако бъде номиниран, това е ще първият български албум с шансове за статуетка в тази категория.

„Не знам как да го определя, но е огромно признание за мен, тъй като в тази категория са номинирани артисти като Тони Бракстън, Мейси Грей, наистина големи имена. В официалните номинации съм единственият бял артист, да не говорим за българин или човек от Източна Европа. За мен това е индикация, че присъствам в радара на хората от световната музикална индустрия. Приемам го като висока оценка, за това, което сме направили до момента и стимул за в бъдеще да създавам музика, с която да достигна още по-големи върхове.” – казва в заключение Рут Колева.

One thought on “Рут Колева с нов клип и първи впечатления след завръщането си от Китай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Website