Носителките на титлата “Мисис България” Оксана Желяпова и Гергана Станчева облякоха автентични народни носии от различни краища на България.

Фотосесията е посветена на красотите на България и е в чест на Съединението. “Животът е прекалено кратък и интензивен, за да бъдем разделени като хора и народи. Заедно можем повече”, каза Станчева по повод празника. Според нея в подобни моменти, е добре да си припомняме кои сме ние като народ.

“Да не се разделяме”, пък е посланието на Оксана, която е от род на бесарабски българи. Стремежът към единство на бесарабските българи и сплотяване на нациите е личната кауза на Оксана, която тя подкрепя като Мисис България. Освен това, безрезервно подпомага семейства и деца в нужда в Молдова. Гергана активно и безкористно работи в подкрепа на кърменето и кърмещите майки още преди да спечели Мисис България. По нейна инициатива, пейки за кърмене и преповиване на бебета, бяха поставени в Пловдив, Русе, Бургас, Ямбол, Кабиле, Сливен, Чирпан. Предстои да бъдат монтирани във Варна и Казанлък.