Бална зала Монтесито отново стана домакин на четиринадесетото издание на конкурса „Мисис Баба“ 2023.

По традиция той се провежда точно на 21 януари – Бабин ден.

Идеята на организаторите от сдружение „Феймъс” е да покаже и наложи съвременния образ на бабата на 21 век, динамична, подържана, с личен живот и желание за развитие. И точно тази баба да стане обект на подражание и уважение.

Благотворителната кауза отново събра пари за КГБ – Клуб на готините баби, които подпомагат студенти с увреждания. Художничката Мариела Менчева дари три акварела за каузата.

Участие в конкурса „Мисис Баба България 2023” заявиха над 100 дами с внуци от цялата страна. Журито допусна до финала 5 финалистки, които да се конкурират за титлата. Символичен домакин и председател на журито бе първата носителка на тази титла Капка Амзина.

За международният конкур Mrs.Classic Universe 2023 и Grandma Universe 2023 пристигнаха 25 участнички от 5 континента . Водеща на събитието бе Нели Пандилова.

Журито в състав Капка Амзина, Мисис Дама на годината Евелина Макрис, Амета Малхотра – MRS Classic Universe 2022, Вероника Ахмед – MRS Universe Middle East,  Диана Филипова – втора вице Мисис Woman of the Universe, Елена Хофман – Grandma Universe и Васко Василев Базилио –Мистър Дядо 2022 избра следните победители:

Мисис Баба 2023

С титлата се окичи  Сияна Йорданова на 52 години от Варна. По професия брокер, по душа историк, по интереси художник и скулптор.

Първа подгласничка – Димитринка Димитрова  на 49. Тя работи като маникюристка вече 23 и е щастлива баба на внук Калоян.

Втора подгласничка – Рада Велинова  – стоматолог на  78 години.  Горда баба на 4 внучета

Поради заболяване на тримата претенденти, конкурсът Мистър Дядо създаде прецедент. Лентата за втори път получи  певецът и дипломиран богослов Васко Василев Базилио. Той тази година ще отбележи 40 години на сцената с благотворителен концерт във Военния клуб на 29 март.

Mrs. Grandma Universe 2023

Grandma Universe 2023 III  стана Альона Сибиева от  Санкт Петербург. Тя е майка на две момичета и има внучка на три месеца. Треньор по карате и таекуондо с черен колан. Хобито й са кънките и йогата.

Grandma Universe 2023 II – Емилия Терон Перес от Испания на 58. Обича да спортува, да се занимава с мода и да пътува. Има син и дъщеря и едно внуче.  –Emilia Terron Perez – Испания – 58 години Две деца- момче и момиче и едно внуче.

Grandma Universe I – Олга Дрималик на 59 години от Украйна. За нея най-важното в момента е да има мир. Тя има две деца и две внучета. Харесва й да танцува  ида пътува.

Grandma Universe 2022 стана представителката на Корея Лий Ай Хюин на 64 години. Танцьорката на традиционни корейски танци и модел се радва на две дъщери и двама внука.

С короната на Grandma Universe 2023 се окичи Лаура Лий от Сингапур.  48-годишната дама има три деца и шест внучета. Тя демонстрира хобитата си за пее и танцува. Идеята й да се яви на конкурса е да вдъхнови следващото поколение.

Магдалена Динкова, Мисис Баба 2022, получи специалната награда Mrs. Grandma Top Universe. Тя сърцато организира национална вечер за всички участнички, на която опитаха български гозби, радваха се на нашенски танци и получиха в дар домашна питка и павурче с ракия. Хлябът толкова им хареса, че Вероника Ахмед – MRS Universe Middle East от журито пожела да отнесе един у дома и си го поръча специално.

Mrs. Classic Universe

Mrs. Classic Universe IV- Мариан Шифтен от Австрия.

Mrs. Classic Universe III – Мая Зундалева от Сиберия  на 41. Главната й  гордост и опора е нейното семейство. Занимава се с бизнес в сферата на информационните технологии. Обича да спортува

Mrs. Classic Universe II – Инна Бандура от Швейцария  на 45години. Експерт по естетична медицина. В свободното си време рисува, занимава се с йога, ,медитация и конна езда.

Mrs. Classic Universe  I – Елена Жилцова от Киргистан. 50-годишната дама има две момчета. Плува, играе йога, разхожда се сред природата и рисува.

Mrs. Classic Universe 2023 – Анжела Траверсо. Представителката на Гибралтар е на 52 години Има 4 деца – 3 момчета и едно момиче. Работи в начално училище. Любимите й занимания са бягането, разходките и пътешествията.

Снимки: Качество, Дизайн и Точност